Így tarthatod be bombabiztosan újévi fogadalmadat!

Tudtad, hogy az újévi fogadalmak közel felét sosem valósítják meg, ráadásul a többiek közül is alig 10% szokta úgy érezni, sikerrel teljesítette, amit kitűzött? Ha az utóbbi csapatba szeretnél tartozni, olvass tovább!

  1. Reális célokat tűztél ki?

Vizsgáld felül a fogadalmaidat! A siker akkor érhető el, ha olyasmit fogadsz meg, ami tényleg teljesíthető is – persze, azért túl egyszerű se legyen, mert oda a kihívás. A reális, de látványos célok elérésére törekedj.

Fogyás esetén például… Egyeztess szakértővel, hány kilót tudsz leadni az év feléig egészségesen, drasztikus módszerek nélkül. Innentől legyen ez a fogadalmad!

  1. Tervezés

Sokan azon „hasalnak el”, hogy bár megfogadnak sok mindent, nincs tervük a célok elérésére. Ne ess ebbe a hibába! Gyűjtsd össze, milyen lépésekre van szükség a célok eléréséhez, és pontosan mit kell megtenned, akár napi szintű cselekvésekre lebontva!

Életmódváltásnál… Tervezz étrendet, és igyekezz betartani azt! Étkezési naplóval könnyedén ellenőrizheted is magad. Ugyanígy, tervezd meg előre, mikor és hova iktatsz be edzést a napjaid során, hiszen ezekhez tudsz majd alkalmazkodni, és nem úszik el az edzés a semmibe.

  1. Motiváld magad!

Mindig eljön egy olyan pont, amikor az ember legszívesebben feladná az egészet. Éppen ezért, írj előre egy listát, amit ilyenkor elővehetsz, hogy erőt meríts belőle.

Mi szerepeljen rajta? Azok az okok, amiért eleve megszülettek a fogadalmak, és néhány megerősítés magadnak: „meg tudod csinálni”, „lehet, hogy nehéz, de nem adhatod fel”, „erős vagy”.

  1. Kérj visszajelzéseket!

Saját magát, pláne, ha nagyok az elvárásai önmaga felé, gyakran nem látja reálisan az ember. Ilyenkor elkél egy objektív, de pozitív hozzáállással rendelkező külső segítő, aki jelzi a változás látványosságát, mértékét.

Például… A személyi edző tökéletes erre, hiszen ő mindig biztosít arról, ha erősödtél, ha jobban bírod az edzést, illetve azt is elmondja, ahogy az alakod formálódik.

Nálunk a Power Plate edzés történik személyi trénerrel – ha kipróbálnád, az első alkalom kedvezményes!

Részletek, tudnivalók: IDE kattintva!

  1. Becsüld és szeresd magad!

Igen, ez egy elég nehéz lépés, hiszen a hibákat sokkal könnyebb látni. Viszont az egyetlen sikeres út a változás felé az, ha felismered, hogy az egészet ÖNMAGADÉRT teszed. Amíg muszájból, másoknak való megfelelésből vagy külső utasításból próbálkozol, nem fog menni az átalakulás, sem pedig a fogadalmak betartása. Attól kezdve, hogy saját magadat helyezed ennek középpontjába, és kizárólag a magad iránt érzett tiszteletből és szeretetből akarsz majd átalakulni, az lesz a célod, hogy Te magad jobban legyél – innentől pedig sokkal könnyebb lesz minden.

Segítségre, szakértői tanácsokra van szükséged? Várunk a Harmónia Egészség- és MozgásStúdióban, ahol fő célunk a Te karcsúságod és egészséged támogatása!

Érdeklődj a 06204236628-as számon, vagy személyesen a stúdióban!

Vélemény, hozzászólás?