Életmentő lehet! Ez a 10 legfontosabb érv a sport mellett

A sportot sokan csak azért kezdik el vagy újra, mert fontosnak érzik a szép alak elérését… Nem is gondolnak bele, mi minden más is múlhat a rendszeres testmozgáson! Éppen ezért hoztunk 10, az álomalaknál is fontosabb érvet a sport mellett.

1. Segítségével megválhatsz a túlsúlytól

A túlsúly leadása nemcsak esztétikai, hanem egészségügyi kérdés is. Tudtad, hogy a WHO (Egészségügyi Világszervezet) már önálló betegségként tartja számon? Köszönhető mindez annak, hogy mennyi kellemetlen szövődményt okozhat…

2. Számos betegség/egészségi panasz kockázatát csökkenti:

 • szív- és érrendszeri problémák,
 • stroke,
 • magas koleszterinszint,
 • cukorbetegség.

3. Segít azoknak a kellemetlen tüneteknek a mérséklésében vagy megszüntetésében, amelyek az ülő életmód miatt alakultak ki. Ilyen például a hátfájás, illetve sokaknál jellemző a migrén is.

4. Önbizalmat ad

A sportra sokan azért mondanak nemet, mert félnek a kudarctól, hogy úgyis ügyetlenek lesznek… Pedig a felnőttkori mozgás, főleg, a személyi trénerrel történő edzések nem olyan mozgásformák, ahol kifejezett ügyességre lenne szükség. Viszont a mozgásban való folyamatos fejlődés, a test formálódása sokaknak növeli meg az önbizalmát. Egyes sportpszichológiai kutatások még arra is rávilágítottak, hogy a pozitív testkép jellemzőbb a rendszeresen sportolókra.

Nézz be hozzánk Power Plate edzésre, ahol személyi tréner segíti a sportolásod! A rezgő gépen történő edzés mindössze 30 perces, mégis olyan hatékony, mintha egy hagyományos konditeremben 1,5-2 órát edzettél volna, hiszen megtöbbszörözi az izomösszehúzódásokat.

Bejelentkezés: 06-20-413-6628, vagy személyesen a Stúdióban!

5. A sportolás javítja az alvás minőségét, mivel segít kellő mértékben elfárasztani a testet. Azt ugyanis jó, ha tudod, hogy az ember nem egy helyben ülésre lett programozva, így az egészséges működéséhez bizony szükséges a fizikai aktivitás…

6. Akárcsak a megfelelő anyagcsereműködéshez! A sport az anyagcserét is segít felpörgetni.

7. Személyiségfejlesztő hatással bír. 

Sportolás hatására javul:

 • a koncentrációs képesség,
 • a kitartás,
 • az ön- és testismeret,
 • a test felett való kontroll képessége.

8. A rendszeres testmozgás segíti a stressz könnyebb kezelését és feloldását, ami az alábbi hatásainak köszönhető:

 • felszabadít,
 • figyelem elterelő hatása van,
 • olyan hormonokat – endorfin, dopamin, szerotonin – termel sport hatására a szervezet, amelyek elősegítik a jobb közérzetet.

9. Jobb leszel tőle az ágyban

A rendszeresen sportolók jellemzően nagyobb szexuális étvággyal rendelkeznek, és jobban is élvezik az együttléteket. Egyrészt, mert javítja teljesítőképességet, hosszabb és intenzívebb aktust eredményez, ráadásul a jobb vérkeringés miatt még az orgazmust is könnyebben, intenzívebben élheted meg, ha igent mondasz a rendszeres testmozgásra!

10. A szellemi működésedet is aktívabbá teszi a sport

Mivel sport felpezsdíti a vérkeringést, az agy vérellátását is javítja. Ennek köszönhetően, nemcsak edzés folyamán, de a szellemi tevékenységeid végzésekor is jóval aktívabb lehetsz, könnyebben mehet a tanulás, az alkotó munka, és összességében, a koncentráció.

A monoton, „magányos” mozgásformákat szereted? Tekerj 70 fokos szauna alagutunkban, miközben a kedvenc sorozatod nézed! Extra intenzív GeoWay Infrabicikli-edzésünk során akár 7-800 kcal-t is elégethetsz, miközben a méreganyagoktól is megszabadul a tested izzadás útján.

Bejelentkezés: 06-20-413-6628, vagy személyesen a Stúdióban!

1152 Budapest, Szerencs utca 53. 

Vélemény, hozzászólás?