Masszázsok

Svédmasszázs

A svédmasszázs a legelterjedtebb nyugati masszázsfajta.
A masszőr simító, dörzsölő, rezegtető és gyúró mozdulatokkal frissíti fel a szervezetet.
Csökkenti a fájdalmat (pl. stresszes fejfájást), felgyorsítja a sérülések utáni felépülést, megakadályozza a nem használt izmok sorvadását, enyhíti az álmatlanságot, fokozza az éberséget, de mindenekelőtt elősegíti a relaxációt, és csökkenti a stressz hatását.

Cellulit és fogyasztó masszázs

Napjainkban nagyon sokan harcolnak a cellulit (narancsbőr) megszüntetésével, valamint a súlyfelesleg leadásával.

A cellulit (narancsbőr), a bőr alatt található kisebb-nagyobb csomók, elváltozások sajnos nem csak esztétikai problémát jelentenek. Elsősorban a zsír- és vízháztartás anyagcserezavaraiból, valamint az elégtelen nyirokkeringés során felhalmozódott salakanyagok következtében keletkeznek. Ezek a felesleges bomlástermékek visszamaradnak a bőr kötőszövetében, így az szivacsossá, narancshéj-rajzolatúvá válik.

A laza kötőszövetekben zsírsejtek gyűlnek össze, melyek csomókba rendeződnek, majd megnagyobbodnak, ezzel lassítva a vérellátást és a nyirokkeringést. Főként a hason, csípőn, fenéktájon és a combokon alakulhat ki.

A masszázs javítja a keringést, a nyirokkeringést és a szövetek oxigénellátását, frissességét, ezáltal segítve a méreganyagok távozását a szervezetből, megszünteti a naracsbőrt.

Speciális, zsírtörésre irányuló fogásokkal bővítve a cellulit masszázs fogyókúrák hatékonyságát is nagymértékben növeli.

Talpmasszázs

Testünk bizonyos területein, mint a talp, tenyér, fül stb. tükröződnek belső szerveink. Ezek a területek az ún. reflexzónák. A reflexzónák olyan idegpontok, amelyek egy-egy távoli testrésszel kapcsolatban vannak.

A talpunkon elhelyezkedő reflexzónák szervezetünk salakanyag lerakó helyei. A betegség akkor lép fel, ha a szervezet energiacsatornái elzáródnak.
Az ilyen energiablokkokat oldja többek között a talpmasszázs, amelynek fő célja a betegség megelőzése, de bizonyos – már kialakult – betegségek kiegészítő kezeléseként is nagyon fontos. A talpmasszázzsal történő kezelésnek elsősorban a vérkeringést kell élénkítenie, hogy ily módon a szervezet hamarabb szabaduljon a salakanyagoktól.

Szabályozza a hormontermelő mirigyek működését és csökkenti az esetleges fájdalmakat.

Pozitívan hat szív- és keringési panaszoknál is, kedvezően befolyásolja a légzőszervi (asztma, allergia), a hólyag-, a vesepanaszokat, az emésztési zavarokat, a reumát és a bőrproblémákat is.

Serkenti a vér- és nyirokkeringést, ezáltal elősegíti a lerakódott salakanyagok távozását, és erősíti az immunrendszert.

Kapcsolatfelvétel, bejelentkezés:
1152 Budapest, Szerencs u. 53.
+36-20/413-6628

Wellness masszázsok

Napjaink egyik legkeresettebb masszázstípusai. Ennek az irányzatnak a legfőbb célja, hogy megelőzze a betegségek kialakulását és javítson a fizikális és a szellemi közérzetet. Rohanó életmódunk egyre több káros hatásmechanizmusával találkozhatunk a mindennapjainkban, türelmetlenség, ingerlékenység, feszült, rossz közérzet, gyakori fejfájás stb.
Mindezek mindannyiunk számára ismeretes jelenségek, ám ezek korunk legveszélyesebb pszichoszomatikus betegségeinek fizikai megnyilvánulásai. Ezért is került előtérbe ez a fontos alternatív módszer, melynek nem csak a lazításban, de a működési zavarok megszüntetésében is nagy szerepe van. A wellness masszázsok közben a vendég egy nyugtató relaxatív állapotba kerül (paraszimpatikus idegrendszeri túlsúly), légzése elmélyül, szívverése, pulzusa normalizálódik, a vendég hőérzete megváltozik. Ezt elősegítő technikák és alapanyagok juttatják érvényre az igazi wellness állapotát.

Fajtái:
-kleopátra,
-aromaterápiás,
-csokoládés,
-mézes,
-sómasszázs.

Babamasszázs

A babamasszázs évezredes hagyománya Indiából származik. Az ősi kultúrákban anyáról gyermekre szállt a masszázs tudománya. Az édesanyák a világ minden pontján ösztönösen tudják, hogy a babáknak szükségük van az ölelésre, a ringatásra, a szeretetteljes érintésre. A szeretetteljes masszázs az egyik legnagyobb ajándék, amelyben a szülőnek és a gyermekének része lehet.

A masszázs pozitív hatásai:
Segít megőrizni a baba egészségét, testi-lelki jólétét. A szülőnek pedig erősíti az önbizalmát, az anyai érzéseit.
A babamasszázs a fizikálisan kifejtett előnyein keresztül stimulálja a bőrt, a légző és keringési rendszert, a nyirokkeringést, javítja a vérketingést, az emésztést, segíti az immunrendszer működését, az érzékszervek és az izomrendszer fejlődését.
Segít az ellazulásban, a feszültségek levezetésében, a fájdalmas emlékek enyhítésében.
A masszírozott babák a betegségekkel szemben ellenállóbbak, kiegyensúlyozottabbak, nyugodtabbak lesznek.

Milyen életkorban kezdjük el?
A masszírozást már a gyermek kéthetes korában óvatosan elkezdhetjük. A napi fürdetés után ajánlott. Ha lehetőségünk van rá, akkor akár naponta kétszer is masszírozhatunk. Az életkor előrehaladtával – 6 hónapos kor után- már kétnaponta is elegendő.

Metamorf masszázs

A metamorfózis görög szó, átalakulást, átváltozást jelent. Ez egy nagyon finom érintéses technika a lábfejen, a kézélen, a koponyán és az arcon. A megfelelő helyeken alkalmazott, igen finom érintések visszajuttatják a kezelt személyt a magzati léthez hasonló állapotba, ami által lehetségessé válik, hogy a tudatalattiból kioldódjanak a lelki blokkok. Oldja az előző életekből áthozott tudattalan, hátráltató emlékeket, a magzati korban és a születés utáni életben kialakult lelki blokkokat.
Rendszeresen végezve segít eltüntetni a félelmeket, gátlásokat, a rossz gondolatokat, a nyomasztó érzéseket, frusztrációkat. Segít nyitottabbá, oldottabbá, életerősebbé válni. Megnő az önbizalmunk, az életbe vetett hitünk, életkedvünk, vidámabbak, jókedvűbbek, optimistábbak leszünk.
A pszichoszomatikus betegségek és tünetek is rendeződnek, mint pl. a gyomorfekély, a tick, a rendszeres végtaggörcsök, kedvezően hat a cukorbetegségre, allergiára, migrénre, depresszióra, szívritmus zavarra, vérnyomás problémákra, izzadásra, szájszagra. Az állandóan hideg végtagok felmelegszenek, megszűnnek az emésztési gondok, ízületi problémák, csont-és fogproblémák, idegbecsípődések, hajhullás, rendszeres megfázás, gyakori torok-és fülfájás.
A módszer kíméletes, de nagyon hatékony. Bárkin alkazmazható, akár még gyerekeken is.
A metamorf masszázs hatékonyságát növeli a kúraszerű kezelés, heti 1 alkalommal.

Kapcsolatfelvétel, bejelentkezés:
1152 Budapest, Szerencs u. 53.
+36-20/413-6628

Indiai fejmasszázs

Az indiai fejmasszázs egy nagyszerű relaxáló kezelés, melyet hazájában több mint ezer éve ismernek. Ideális a nyak és a vállak feszültségének oldására. E területek izmait mélyen átmasszírozza, majd az itt található pontokra nyomást gyakorolva segít az izmoknak az ellazulásban.A nyak és a váll masszázsát követően következik a fejbőr újjáélesztése, mely egyszerre relaxáló és stimuláló – serkenti a vérkeringést, elősegítve e terület oxigén- és tápanyagellátásának javulását.

Az indiai fejmasszázs célja a haj egészségének és egyben a szellemi frissesség megőrzése. Nem kifejezetten az energiapontokra koncentrál. Ennek ellenére a fejen elhelyezkedő korona- és homlokcsakra, a nyaknál lévő torokcsakra és néhány energiapont nagyobb hangsúlyt kap. A fejmasszázs elengedhetetlen része a fül megmasszírozása. Ezen testrészünkön ugyanis a teljes testtérkép megtalálható, emellett az egyik idegvégződésekkel és vérerekkel legjobban ellátott terület.

Az indiai fejmasszázst nemcsak a fejen végezzük, mint azt a neve sugallja, hanem az arcon, a vállon, a háton és a karokon is. Ezek mind olyan területek, ahol a rossz testtartás, felgyülemlett érzelmi stressz, vagy a számítógép előtt eltöltött hosszú órák miatt feszültség halmozódhat fel. 

A masszázs számos különböző mozdulata segít ellazítani a megfeszült, fájó izmokat, enyhíti az izommerevséget, serkenti a vérkeringést, gyorsítja a lerakódott méreganyagok kiválasztását, ilyen módon csillapítja a fejfájást és a szem megerőltetését, valamint növeli az ízületek mozgékonyságát. Hozzásegít továbbá a mélyebb légzéshez, ami fokozza a friss oxigénnel teli vér áramlását az agyba, s ez által letisztultabb gondolkodást, erőteljesebb koncentrációt és jobb emlékezőképességet tesz lehetővé.

Thai masszázs

A thai masszázs alapvetően eltér az Európában kialakult és használt módszerektől.

A masszőr az energiavonalak mentén található akupunktúrás pontokra gyakorol nyomást. Nemcsak a kezét, hanem az alkarját, lábát és térdét is használja a különböző testrészek nyújtása, feszítése során.

A thai masszázst a lusták jógájának is nevezik, olyan, mintha egyszerre végeznénk jógagyakorlatot fizikai erő kifejtése nélkül. A masszázs eredményeképpen könnyebben mozgunk, megszűnik izmaink merevsége, lelkünk pedig pihentebb lesz.

Lávaköves masszázs

Forró, nyugtató kezelés, mely harmonizálja a testet és a lelket.

A lávaköves masszázs több ezer éves múltra tekint vissza, az amerikai indiánok, az indiaiak, de egyes források szerint még az ősmagyarok sámánjai is használták gyógyításhoz a felmelegített és testre helyezett köveket és ásványokat. 

A kezelés speciális masszázstechnikára épül, segíti az energiaáramlást, stressz oldással párhuzamosan javítja a közérzetet. Fokozza a vérkeringést, méregtelenít, lazítja az izmokat, enyhíti az álmatlanságot és rendkívül jót tesz a bőrnek, mivel a mély-meleg masszázs során az olaj a bőr mélyebb rétegeibe jut. A test ellazulása mellett a szellem is relaxál, a végeredmény pedig fizikai és lelki megújulás, kiegyensúlyozottság.

A kezelés egy speciális masszázstechnikára épül, a masszázs elemeiben megtalálható az energiaközpontúság, az akupresszúra és az aromaterápia egyes elemei. A kézzel történő masszázs helyett vulkáni eredetű, sima bazaltköveket, és márványköveket használnak. A különböző méretű köveket 50-60 fokosra melegítik fel. 

A lávaköves masszázsnak már maga az élmény mellett számos pozitív hatása van. Javítja a vérkeringést, enyhíti a fájdalmakat, feloldja az izommerevséget, felmelegíti a testet. Javítja a nyirokkeringést ezáltal gyorsítja az anyagcserét, és segíti a salaktalanítást, méregtelenítést. A szervezet diszharmóniáját eredményező energia blokkokat feloldja.

Kapcsolatfelvétel, bejelentkezés:
1152 Budapest, Szerencs u. 53.
+36-20/413-6628

Akció neve

Ide jöhet egy leírás az akcióról. Kiknek szól. Mettől meddig tart. Kedvezmény tartalma. Akcióban való részvétel feltételei. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam fringilla libero nec sapien porttitor, sed pharetra massa interdum. Sed tempus odio a leo bibendum efficitur. Maecenas id mauris mattis, lacinia nibh sit amet, fringilla quam.
AKCIÓ

NADA 5 PONT (MESTERPONTOK)

1.A fülkagyló Shen-men pontja
Hatásai: megnyugtató és gátló hatású

• megnyugtatja az elmét
• csökkenti a fájdalmat, a szorongást
• álmatlanságot megszünteti
• lázat és a gyulladást csökkenti
• köhögést csillapítja
• influenza tüneteit enyhíti
• idegi eredetű szívritmus- keringési zavarokat harmonizál
• emésztési panaszokat enyhít
• vérnyomást csökkenti
• allergia, asztma
• viszketésnél megnyugtató hatású: bőrgyulladás, ekcéma, csalánkiütés

2.A fülkagyló Szimpatikus pontja
Hatásai: szervi és izomrendszeri fájdalmakat csökkenti (fájdalomcsillapító)

• simaizom – lazító hatású
• verejtékezést csökkenti
• magas és alacsony vérnyomást szabályozza
• ájulás
• asztma

3.A fülkagyló Vese pontja
Javallatai: méregtelenítés a vese jó működése

• vesebetegségek
• húgy- és ivarszervek gyulladásai
• potenciazavarok
• nőgyógyászati betegségek
• csonttörések gyógyulása, csontszerkezeti zavarok
• fül megbetegedése
• hajhullás
• idegrendszeri betegségek
• félelmet is lehet vele csökkenteni
4.A fülkagyló Máj pontja
Javallatai: izomlazító
• izmok, inak, szalagok
• has- bélfelfújódás
• máj betegségek
• szabálytalan, fájdalmas menstruáció
• vér összetételének zavarai
• magas vérnyomás
• epekő-, epehólyag gyulladás
• düh, harag
• szemkárosodás, homályos látás

5. A fülkagyló Tüdő pontja
Javallatai: légzőszervi

• köhögés, influenza, melléküreg gyulladások
• éjszakai izzadás
• ödéma
• bőrbetegségek
• szorongásoldó
• gyász- szomorúság csökkentése
• belekből való salakanyag ürítés
• orr betegségei