Ez a világ legnagyobb igazsága az evésről! Ha fogyni akarsz, ez neked szól!

„Azért eszünk, hogy éljünk, nem azért élünk, hogy együnk.”

light-bulb-3535435_960_720

Hatalmas igazság a táplálkozással kapcsolatban. És hiszed vagy sem, ez az egyszerű megoldás a fogyásra is! Hogyan?

casserole-dish-2776735__340

Az evés szerepe az életedben

Az idézett közmondás nagyon jól megmutatja, az ember miként is kezeli sokszor az evést: azért él, hogy egyen… Ez a hobbija, az örömforrása. És pontosan ez vezet végül túlsúlyhoz, a túlsúly pedig számos betegséghez. Az evés valódi funkciója azonban nem az örömszerzés, hanem a szervezet életben tartása, lehetőleg minél tovább, minél jobb állapotban. Az evés célja, hogy elegendő mikro- és makrotápanyaggal lásd el a szervezeted. Így jut minden olyasmihez hozzá, ami az egészség megőrzését segíti. Minden más csak üres kalória, ami lerakódik – mint zsírpárna…

Finomabb, ami nem egészséges?

Gyakran szokták mondani a lelkes hedonisták, hogy finomabb az, ami hizlal. Ez azonban egyáltalán nem így van, pusztán csak hozzászoktunk már bizonyos ízekhez. Szinte mindenben van hozzáadott cukor, de még a házi koszt is gyakran cukorral készül, a fehér kenyér gyakoribb a családi asztalokon, mint a teljes kiőrlésű változatok, és számos „ételben” vannak mesterséges ízfokozók, állagjavítók. Igen, ezek után talán íztelennek, gyakran csúnyábbnak is tűnnek a nem feldolgozott élelmiszerek. De egyben jó is, hogy csak megszokás kérdése az egész, hiszen így már pár hét alatt 100%-ig megszokható egy új étrend, egészségesebb összetevőkkel!

vegetables-3359815__340

Ha odafigyelsz, örömre lelsz

Ha most rögtön azt kérdezed, hogy honnan pótolod majd az evésből, az ízekből, a nasikból nyert örömet, nos… AKI JÓL ÉTKEZIK, annak NINCS SZÜKSÉGE ÖRÖM-EVÉSRE! Ha jól étkezel, akkor több az energiád, a megfelelő tápanyagok bevitele miatt sokkal fittebb leszel és kiegyensúlyozottabb, és a kívánósság is elmúlik, hiszen nem lesz semmiben hiánya a szervezetnek.

Tudtad, hogy a sport is boldoggá tesz? A testmozgás nemcsak az izmaid miatt fontos, hanem a hormonrendszeredre is hatást gyakorol: endorfin szabadul fel általa a szervezetedben, így jóval kevésbé kívánod majd a „boldogító” és hizlaló nassolni valókat!

Szuper intenzív, félórás edzéseinkkel mi is szívesen járulunk hozzá a boldogságodhoz!
Geoway infrabicikli vagy Power Plate edzéseinkre jelentkezz be telefonon vagy személyesen a Harmónia Egészség- és MozgásStúdióban!
1152 Szerencs utca 53
0620/413-6628

 IMG_3895 (1)

Drasztikus-e az életmódváltás?

Annyira elterjedtek a divatos diéták, a különféle fogyókúrák, hogy az életmódváltást is sokan drasztikus megoldásnak vélik. Noha pont az a lényege, hogy nem az! Nézzük csak, miért is?

  1. NEM a koplalásra épül – az ideális, napi 5 étkezés mellett nem fogsz éhezni!

  2. NEM kell mindenről lemondani – ma már szerencsére nem szükséges mindent kiiktatni, amit korábban szerettél, egyszerűen csak az alapanyagokat kell lecserélni egészségesebbre. Így te is élvezni fogod az étkezést, és a tested is hálás lesz a hasznos tápanyagokért. Mértékletes fogyasztás mellett pedig hízni sem fogsz!

  3. NEM muszáj mindenféle különleges élelmiszereket venni – teljes értékű gabonatermékeket, sovány húsféléket, sovány tejtermékeket, tojást, zöldséget és gyümölcsöt minden szupermarketben vagy piacon kaphatsz. Ráadásul, ha inkább szezonális termések közül válogatsz, kimondottan olcsón megúszhatod a bevásárlást.

Személyre szabott tanácsadásért és étrendért, illetve az életmódváltást segítő kiegészítő lehetőségekért keresd a Harmónia szakértőit! Egészségmegőrzés, fogyás, szülés utáni felesleg leadása, testösszetétel arány javítása, narancsbőr halványítása – bármelyik is a célod, állunk rendelkezésedre!
1152 Szerencs utca 53
0620/413-6628