Elég-e az alkalmi testkezelés a megfelelő hatás eléréséhez, vagy több kell ennél?

Sokan a sporthoz, egészséges táplálkozáshoz is kampányszerűen állnak, a testkezelésekkel pedig még erőteljesebben ez a helyzet. Él a fejekben egy olyan kép, hogy csak a nyaralásra kell csinosnak lenni, egyébként úgyis ápolnak és eltakarnak a ruhák. Most megtudhatod, a testkezelésekkel mi a helyzet! 

Azt mindenképp fontos leszögezni: a sport és a diéta csak rendszeresen, életmód-szerűen végezve hatékony. Testkezelések esetén vannak, amelyek kimondottan „nyaralás” előtt javasoltak, és egy idő után nem árt szünetet tartani, mert erőteljes a hatásuk.

Milyen kezeléseket válassz?

Nyilván, előbb mindig a célt érdemes letisztázni magadban: fogyás, narancsbőr-eltávolítás, bőrfeszesítés, bőrfiatalítás, méregtelenítés… Számos célod lehet, amivel nekivágsz egy kezeléssorozatnak. Ez igen lényeges: a kezelés szinte soha nem egyszeri alkalmat, hanem egy sorozatot jelent.

Bizonyos kezeléseket érdemes nem állandóan, de évszaktól függetlenül, kúraszerűen végeztetni, hogy fenntartható legyen a hatásuk, másokat pedig akár állandóan, szünet nélkül is. Fontos, hogy a céljaidnak megfelelő kezelést válaszd!

Testkezelés, ha túlsúllyal küzdesz

Csak a komplex megoldások segítenek látványosan. Egy testkezelés szerepe itt jellemzően az, hogyha a diéta hatása lassan mutatkozik meg, a sportoláshoz pedig túl nagy a testen lévő zsírmennyiség, abból bontani kell. Így a diéta hatása felerősíthető, az anyagcsere funkciók javíthatók, a sportolás pedig a kevesebb zsírtöbblettel már megkezdhető. Később nem feltétlenül kell ismételni, de ehhez nélkülözhetetlen, hogy a táplálkozási és sportolási instrukciót betartsd.

Narancsbőr eltávolítás

A narancsbőr kialakulásáért a nem megfelelő táplálkozás, elégtelen folyadékbevitel, mozgásszegény életmód és genetikai hajlamosság egyaránt felelős. A testkezelés ekkor is, mint a komplex egész egy része tud belépni: az intenzív masszírozás sokat segít a méreganyagok miatt kialakult kis „zsírgömbök” szétzúzásában, viszont ahhoz, hogy ezek tényleg távozni is tudjanak, nagyon fontos, hogy méreganyag-mentesen táplálkozz, és elég tiszta vizet fogyassz. Ugyanez igaz akkor is, ha valamilyen méregtelenítő, anyagcsere javító hatású kezelésnek veted alá magad. A kezelés a folyamatokat indítja meg, illetve a diéta + testedzés hatásfokát növeli. Narancsbőr kezelések esetén érdemes a kúra-sorozatok közt szünetet tartani, de a hatás fenntartás érdekében, évszaktól függetlenül érdemes ismétléseket végezni.

A nyári alak télen készül?

Ha a diétát és sportot vesszük alapul, igen – hiszen a kampányszerű fogyókúrázás és őrült edzés nagyon egészségtelen tud lenni, meg nem is igazán hatékony. Inkább érdemes már egész évben odafigyelni, és „építeni” azt a formát, ami a vágyad. A testkezelésekkel annyiban más a helyzet, hogy ott már akár 2-3 alkalom is nagyon látványos hatásokkal járhat. Ettől függetlenül, a tökéletes eredmény érdekében, télen se hanyagold el a kényes területeket, és ha nem is folyamatosan, de időnként mindenképp gyere el testkezelésre is. Így nem a tavasz beköszöntével, vagy egy évközi wellness hétvége előtt kell kétségbeesned!

Nálunk lehetőséged van a túlsúlyod leadását segítő, illetve narancsbőr ellenes kezelésekre is – ITT http://harmoniaegeszsegesmozgasstudio.hu/testkezelesek/olvass utána részletesen a lehetőségeknek, hiszen sokféle megoldással várunk, budapesti viszonylatban, igen kedvező árakon!

Vélemény, hozzászólás?